Alla inlägg den 17 juli 2008

Av Agneta - 17 juli 2008 15:19

Så här ser fägen ut som vi ska måla huset med (när vädret tillåter)


och så här ser huset ut på håll, tre olika färger (fyra om man räknar med den vita runt fönstren) :-)



Den allra ljusaste färgen är "original" så som det såg ut från början, med bara en grundmålning (fabriksgrundning eller vad man kan kalla det) den brun-beige nyansen är efter att vi har grundmålat själva och den grå är färgen på huset. Den som vi trodde skulle bli aningens aningens grönare. Men det blir nog bra när det är färdigt!

Av Agneta - 17 juli 2008 09:17

Jag inser nu, när jag sitter i mitt favorithörn av soffan, att jag inte kommer att se sjön härifrån mycket längre till. 


Det har jag vetat hela tiden iof, att det ska komma upp ett hus som precis kommer att skymma sjön och dalen. Men förhoppningsvis (och förmodligen) är det ett enplanshus som ska byggas, som håller på att byggas - det är några killar där just nu och gjuter grund. Eller säger man murar en grund? De lägger dit grå betongblock och smetar på något i mellan ...betong? 


Hur som helst. Jag har verkligen älskat den här vyn! Att se tåget svischa förbi på andra sidan sjön. Att se kvällssolens strålar försiktigt skina in längs med dalen...


Jag kommer sakna det! Hoppas huset som ska komma blir trevligt att titta på... och att det inte blir så högt, utan att jag får sjöutsikt från övervåningen åtminstone. 

Ovido - Quiz & Flashcards